Hartige scones met topping van bruschetta-kruiden en jamon ibérico bellota

Bruschetta, Ibérico, recept -

Hartige scones met topping van bruschetta-kruiden en jamon ibérico bellota

Benodigdheden (voor ongeveer 20 stuks):

- 400 gr zelfrijzende bloem,  1/2 zakje bakpoeder, snuifje zout en peper, 170 ml melk, 50 gr geraspte parmezaanse kaas, 1/2 eetlepel oregano, 1/2 eetlepel rozemarijn (zeer fijn gehakt) 125 gr boter in blokjes, 1 ei, 3 eetlepels bruschetta-kruiden met basilicum, olijfolie, 10 zeer dunne plakjes jamon ibérico bellota (gehalveerd), 10 niet al te grote appelkappers

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°. Zeef de bloem, samen met het bakpoeder boven en kom en kneed er met je handen de klontjes boter door tot je een korrelig deeg hebt.

- Voeg hier de melk, oregano, rozemarijn, parmezaanse kaas, peper en zout aan toe en kneed tot je een mooie bal hebt. Bestuif je werkoppervlek en je deegrol met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een cm dik. Steek er rondjes van 5 of 6 cl uit.

- Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en laat ze ongeveer 15 minuutjes bakken tot ze mooi lichtbruin zien.

- Wel de bruschetta in een weinig water gedurende vijf minuutjes (neem 1.5 eetlepel water en vergelijk; de pasta moet smeuïg zijn). Giet er nadien een goede scheut goede olijfolie bij.

- Haal de scones uit de oven, laat ze afkoelen, besmeer ze met de brushetta-mengeling, draai er een mooi rondje jamon ibérico op en werk af met een appelkapper.

 

Enjoy! Hier waren de waarderende 'hmmmmm's' niet uit de lucht; de zilte zoetheid van zo'n vers afgesneden sneetje jamon ibérico bellota met de hartige scone in combiantie met de kruidigheid van de mix is echt gewoon om duimen en vingers van af te likken!

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd