Hasselback-aardappelen met serrano en groene kruidenboter

Olie, recept, Serrano -

Hasselback-aardappelen met serrano en groene kruidenboter

Een lekker alternatiefje voor bij wild. We wilden eens iets anders dan de traditionele kroketjes of gratin en probeerden deze hasselbacks bij een lekker stukje parelhoen en kort gebakken gemengde boschampignons ... het resultaat was zoals verhoopt: lekker krokant vanbuiten en lekker rul, bloemig en zacht vanbinnen. Lekker gekruid met een kruidenboter en serrano, wat dan ook weer goed samen gaat met de champignons.

Benodigdheden

Middelgrote tot grote aardappelen, wat bakolie, een paar sneetjes serranoham (ik zou niet gaan voor parma omdat een goede parma enkel een vetrand heeft en weinig dooraderd is; dat is juist een van de vereisten voor een kwalitatieve parma), handje vers gehakte peterselie, 2 tenen fijn gehakte look, ongezouten boter, peper

Bereiding

Neem twee houten lepels en leg ze op je snijplank. Leg hier je aardappels in de lengte tussen en maak inkepingen op 2-3mm van elkaar. De houten lepels zorgen ervoor dat je niet tot beneden zal snijden. Strijk de aardappelen vervolgens in met olie en stop ze 40 - 50 minuten (afhankelijk van de grootte) in de oven op 220°.

Maak intussen de kruidenboter. Hak de peterselie fijn en de look fijn. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng de kruiden erdoor naar smaak. Kruid kwistig met zout en peper, de aardappels hebben immers nog geen zout gehad.

Als de aardappelen uit de oven komen zullen ze lichtjes zijn gaan open staan. Warm de de boter op tot lopend en bedruip de aardappelen hiermee. Zorg dat er zeker ook genoeg tussen de openingen loopt. Stop her een der een sneetje serrano tussen de groeven maar overdrijf niet, de serrano is ook vrij zout. Hier en daar en sneetje geeft echter wel een meerwaarde.

Stop de aardappelen nadien nog 10 minuten in de oven tot helemaal klaar.

Smakelijk!

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd