Macaroni met eekhoorntjesbrood en worst

eekhoorntjesbrood, pasta, porcini, recept -

Macaroni met eekhoorntjesbrood en worst

Ingrediënten voor 4 personen
350 g pasta van het macaroni-type
350 g worst
1 ui
30 g gedroogde porcini-paddenstoelen van Inaudi
geraspte parmezaan
olijfolie
zout en peper
1 glas witte wijn

Bereiding
Was de gedroogde paddenstoelen grondig onder stromend water. Leg ze vervolgens in een kom met warm water en laat ze ongeveer 10 minuten weken. Giet ze af, vervang het water met nieuw lauw water en laat de paddenstoelen nog 10 minuten weken.


Bak de gesneden ui een paar minuten in olie. Schil de worst en snij/trek hem in brokken; voeg deze toe aan de ui en bak ze mooi rondomrond bruin. Voeg de champignons toe en laat ze even mee bakken Voor de saus voeg je wat van het laatste, gefilterde weekwater toe, vervolledig met het glas wijn, zout en peper en hou warm tot je pasta klaar is.

Kook terwijl de macaroni in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af en meng met het worst-porcinimengsel. Werk af met wat verse peterselie en met een handvol Parmezaanse kaas.


Laat een reactie achter