Pinda-chocolade-granola koekjes voor bij de thee

fleur de sel, granola, Migino, pindapasta, recept, Zoete potjes -

Pinda-chocolade-granola koekjes voor bij de thee

Pinda en chocolade is een match made in heaven; die zalige zoet-zoutheid die zomaar je hele dag kan opfleuren. We houden het naast ontzettend lekker ook graag ontzettend gezond dus dacht ik eraan om geen echte koekjes te gebruiken maar te werken met granen en noten.

Er zijn ideeën zat om granola-pindakaasrepen te maken maar als ik zo'n goede granola in huis heb, waar Manon van zoete potjes al haar liefde en kennis heeft in gestoken en die zo yummie is van zichzelf, dan wil ik die gebruiken en geen halfslachtig werk gaan doen. Daarenboven verkies ik ambachtelijke pindapasta, de 100% natuurlijke variant zonder bewaarmiddelen, suiker of toevoeging van inferieure olie. Tijd om de pindapasta van Migino te gebruiken die zaakvoerder Peter me al een paar weken geleden heeft meegegeven voor try out (en ja hoor, binnenkort in ons productenaanbod want zooooo zeker wel goedgekeurd!).

Ter aanvulling: de afgebeelde thee is de Délice Fruité van les 3 Marmottes, mijn persoonlijke favoriet: een heerlijke mengeling van puur fruit dat in de zomer ook gekoeld kan worden gedronken.

 

Ingrediënten:(voor ongeveer 8 koekjes)

- 75 gram granola (granola, winter of seeds) van Zoete Potjes

- 3 eetlepels pindapasta van Migino

- 50 gram smeltchocolade zwart

- klontje roomboter

- scheutje room

- snuifje fleur de sel

 

Bereiding:

Meng in een mengkom de granola met de pindakaas en voeg zeker een snuif fleur de sel toe; het zout brengt alle smaken naar boven en komt het gerecht zeker ten goede. Daarenboven is de pindapasta niet gezouten, wat bij de gewone pindakaas uit de supermarkt wel het geval is.

Breng deze mengeling aan in kleine vormpjes naar wens en druk aan. Laat even opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en roer hier het klontje boter door en de room. Het maakt het geheel wat smeuïger. Let op: het smelt dan ook weer net iets sneller.

Haal de vormen uit de koelkast en vul aan met de warme chocolade. Laat opnieuw opstijven in de koelkast tot je ze uit de vorm kan halen.

 

Smakelijk!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd