Relish van geconfijte citroen volgens Yotam Ottolenghi

geconfijte citroen, olijfolie, recept -

Relish van geconfijte citroen volgens Yotam Ottolenghi

Het moet zo'n tien jaar geleden zijn toen ik aan vriend en uberfoodie Tijs Vastesaeger vroeg me een suggestie te doen voor een vegetarisch kookboek waar niet elk gerecht gebruik maakt van tofu of quorn, want tja ... die twee dingen staan nu eenmaal niet op mijn lijstje van meest favoriete ingrediënten.

Zonder enige twijfel kreeg ik direct twee titels doorgespeeld met als eerste Plenty van Yotam Ottolenghi. Ik had op dat moment nog nooit van de man gehoord maar heb het kookboek, gezien mijn onverzettelijk geloof in Tijs' smaakpapillen, direct online besteld.

Sindsdien is het een vaste waarde in mijn kookrepertoire, vooral 's zomers zijn zijn heerlijke groentebereidingen zowel een streling voor het oog als voor de smaakzin van mijn gezinnetje. Ik geef jullie dus graag zijn receptje mee voor een relisch van geconfijte citroen.

In Plenty gebruikt hij deze relisch bij bietjes en yoghurt, ik kan ze ook aanraden bij bijvoorbeeld een stukje gegrilde kip of lam.

 

Ingrediënten

2 gele paprika's, 3 el olijfolie, 1.5 el korianderzaad, 400 gr tomatenblokjes uit blik, 2 tenen knoflook (fijngehakt), 1tl suiker, 3 el fijngehakte schil van geconfijte citroen, 2 el fijngesneden bladpeterselie, 2 el fijngesneden koriander

 

Bereiding

Maak de paprika's schoon door het steeltje uit de paprika te snijden en zo voorzichtig de zaadlijsten mee te verwijderen. Leg ze op aluminiumfolie op een hete grillplaat en keer regelmatig tot het vel zwart geblakerd is en ze vanbinnen gaar zijn (zo'n 30 minuten). Vouw de folie over de paprika's en laat ze afkoelen. Pel ze en snij ze in repen.

Bak het korianderzaad 30 seconden in hete olijfolie. Voeg de tomaten, knoflook, suiker en peper en zout toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de geconfijte citroenschil toe en laat de saus nog 10 minuten sudderen.

Neem de pan van het vuur, roer er de reepjes paprika door en laat afkoelen. Roer er tot slot nog de verse kruiden door.

Smakelijk!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd