Risotto met kwartel, porcini, shii-take en chorizo

porcini, recept -

Risotto met kwartel, porcini, shii-take en chorizo

Een onguur weertje vraagt om comfort-food! En wat is er nu meer comforting dan een lekker stoofpotje met champignons, chorizo, kwartel ... een vleugje kruidigheid, een smakelijke bouillon en happiness is at your table!

Benodigdheden (4 pers):

6 kwartels (ontbeend en verdeeld in pootjes en korststukken), 1.2 liter kippenbouillon, 300 gr risottorijst, 100 gr Chorizo in blokjes gesneden, 1 ui, 2 teentjes look, een takje rozemarijn, tijm, 2 blaadjes laurier, twee handjes zwarte olijven zonder pit, 300 gr shii-takes, 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, optioneel: 250 gr artisjokharten

 

Bereiding:

Wel het eekhoorntjesbrood in lauw water gedurende een 20-tal minuutjes, knijp het uit en hak het in stukken. Versnipper de ui, de look en de rozemarijn. Rits de tijm van het takje.

Doe wat olijfolie in een stoofpot of tajine; kruid de stukken kwartel en bak ze kort aan (eventueel in meerdere porties). Reken 3 minuutjes aan de ene kant, 2 aan de andere kant. Haal uit de olie, voeg de blokjes chorizo toe en bak even aan tot de olie vrijkomt. Voeg nadien de look en de ui toe en stoof al roerend glazig.

Voeg nadien de kwartelbillen toe (niet de borststukken), de kruiden en de bouillon. Doe de rijst bij in de stoofpot en laat een 15-tal minuutjes zachtjes pruttelen. De borststukken mogen er na deze 15 minuutjes bij, evenals de olijven en optioneel de artisjok. Laat alles onder voortdurend roerend nog een 5-tal minuutjes stoven.

Klaar! En genieten maar!

 

 

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd