Tartaar van rund met truffeltoets

balsamico, fleur de sel, rundstartaar, truffel -

Tartaar van rund met truffeltoets

Benodigdheden voor 4 personen:

- 240 gr rundsvlees per persoon, liefst ossenhaas maar experimenteer gerust eens met het runderras

- 1 grote el witte truffelolie + nog wat extra om erover te sprenkelen

- goed handvol verse jonge spinazie

- kappertjes of 4 appelkappers

- parmezaanse kaas in schilfers

- 4 kwarteleitjes

- balsamico-azijn met truffel

- 1 kl geroosterde pijnboompitjes

 

Bereidingswijze:

Snij je rundsvlees in kleine maar nog stevige brokjes. Meng hieronder de witte truffelolie en peper en zout (liefst fleur de sel). Zet zo snel mogelijk opnieuw in de koelkast. Scheid je eierdooiertje van het eiwit van de kwarteleitjes en bewaar ze in een bodempje olie. Roosters de pijnboompitten indien rauw zonder vetstof.

 

Was grondig de spinazie en snij in fijne reepjes. Maak hier een bodempje van. Werk met een kleine serveerring en doe de rundstartaar in het glas in een mooi cilindervormpje. Daar bovenop schik je een kwarteldooiertje, de kappertjes of de appelkapper, de krullen parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.

 

Geef nog een zwierige draai met de pepermolen, druppel er nog wat truffelolie over en druppel voorzichtig enkele dropjes balasamico met truffel over het geheel (niet teveel, zeer krachtig van smaak).

 

Smakelijk!


Laat een reactie achter