Zomers gerechtje met burrata, courgette en serrano

balsamico, recept, Serrano -

Zomers gerechtje met burrata, courgette en serrano

Benodigdheden (2 personen):

- 4 sneetjes serrano Duroc, 2 burrata, 1 verse courgette of een pakje courgetti, vers citroensap, olijfolie, gerijpte balsamico riserva

 

Bereidingswijze:

Maak sliertjes van de courgette of gebuik je courgetti. Werk de courgette op met zout en laat even trekken tot het meeste vocht eruit gelopen is. Giet af, doe er een goede geut citroensap bij en een flinke scheut goede olijfolie. 

Leg je plakjes serrano Duroc open in kruisvorm, draai een mooi bolletje van je courgetti en leg het hierop. Leg daarop de drooggedepte burrata en geef het een goede draai van de pepermolen. De serrano op zich is al wat zouter maar als je -zoals ik- aan de zoute kant bent, strooi er dan wat fleur de sel over, burrata op zich is vrij zacht van smaak. Plooi de ham toe en schik op een bordje.

Giet er een royale scheut kwaliteitsolijfolie over met wat pit en druppel een paar drupjes gerijpte balsamico riserva op het bord.

Werk af met basilicum (op de foto is het Thaïse basilicum). Serveer zo als voorgerechtje (dan kan je eventueel nog opteren om de burrata te halveren, maar pas op, het lekkere aan burrata is juist het lopende hart) of serveer het met een lekkere focaccia als maaltijd.

Enjoy!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd