Tapasplanken en meer van dat lekkers!

 

Wij werken steeds (en per seizoen) met verse, kwalitatieve producten en vragen dus om ten laatste woensdagvoormiddag te bestellen wat betreft de kaasschotels en de apéritiefhapjes. De andere planken kunnen tot daags op voorhand worden besteld.

Email: dafnee@authentictaste.be of op 0497/46.58.18. 

 

 

Hapjes, individueel gepresenteerd op ons eigen servies (vanaf meer dan 10 personen op suikerriet of in biologisch verantwoorde plastieken glaasjes, desgevallend met mini-bestek). Sommige hapjes zijn eveneens als tapas te verkrijgen (zie lager). Minimale hoeveelheid is steeds vermeld naast het hapje.

 

  KOUD

- opgewerkte rode biet met cottage-cheese en walnoot: 2.5 euro/stuk (minimum 4 stuks)

- tartaar van tonijn op oosterse wijze: 3 euro/stuk (minimum 4 stuks)

- verse kaas/pijpajuin/grijze garnaal/kerstomaat/tortilla: 2.50 euro/stuk  (minimum 4 stuks)

- tartaar van rubia gallega/spinazie/parmezaan/truffel-olie: 3.00 euro/stuk (minimum 4 stuks)

- focaccia/huisgerookte kogelbiefstuk/waterkers/champignonboter: 2.50 euro/stuk (minimum 6 stuks)

- bordje fuet/manchego/serrano duroc/olijven/zongedroogde tomaten/ grissini: 15.5 euro

 

 WARM 

 

- mediterrane kippenvleugels: 1.25 euro/stuk (minimum 5 stuks)

- mediterrane bladerdeeghapjes: 2 euro/stuk (minimum 4 stuks)

- gevulde krielaardappeltjes met pancetta: 2.00 euro/stuk (minimum 6 stuks)

- bladerdeeg/ansjovis/ei/peterselie: 2.00 (minimum 4 stuks)

- portie traag gegaard buikspek met ons kruidentoetsje: 4.5 euro voor portie 75-80 gr

- kan koud of met warme zalm: warm gerookte zalm van het huis op een opgewerkte taboulé 3.00 euro (minimum 4 stuks) 

- opgewerkte camembert voor in de oven: 7.5 euro

 

  DESSERT (hapje, volwaardig dessert: +1.5), minimum per 4, volwaardig dessert minimum per 2

 

- cheese-cake met coulis van rode vruchten: 2.00 euro/stuk

- tiramisu met advocaat en speculaas: 2.50 euro/stuk

- panna cotta van passievrucht met mascarpone: 2.00 euro/stuk

 

Ons plukbrood-deluxe: 25.00 euro/stuk of ons plukbrood-cheese: 15 euro - 15 minuutjes in de oven op 180° en u heeft een lunch voor 2-3 personen of een aperitief voor 6.

 

Deluxe: Een zalig broodje met zongedroogde tomaten en basilicum van Ervin's Bread, belegd in vier kwadranten en met huisgemaakte kruidenboter en pesto:
- huisgerookte kogelbovenbil van Black Angus met gorgonzola cremiziola
- chorizo met cheddar
- coppa met mozarella
- finicchiona salami met zwarte olijven en tomina di capra

 

Cheese: het paradepaardje van Ervin's bread; het dadelbrood met een vleugje koffie en geconfijte citroen, opgevuld met vier heerlijke kazen. Aangezien we hiervoor samenwerken met kazen Schockaert te Mechelen kunnen de kazen verschillen naargelang rijping en aanbod.

Raclette (22.50 euro/pp) Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en eten

Voor een raclette-toestel: Zwitserse raclette 250 gr pp in blok, vleesschotel (cecina de leon, pastrami van west-vlaas rood, jambon d'or van de haute savoie, gerookte salami mignon di coscia en dolce zero) 100 gr pp, komkommermaantjes Johny en Oos, uien in balsamico, gevarieerd slaatje met rauwkost en vinaigrette (apart) .....

Voor de pannetjes: 4 soorten raclette-kaas met voorgaande extra's.

We verhuren (enkel bij aankoop pakket) ook een raclette-toestel voor 8.5 euro (proper en functionerend binnen de week terug te bezorgen - waarborg 100 euro voor een raclette-toestel, 45 euro voor een toestel voor 2 met pannetjes).

Optioneel kunnen er lookbroodjes met huisgemaakte kruidenboter (3 eur per portie) of krielen in de schil met rozemarijn (4.5 euro per portie) bij besteld worden.

Wil u enkel een blok kaas bestellen kan dit uiteraard ook: gelieve ons uw bestelling te bezorgen voor woensdagmiddag voor de rest van de week.

 

Planken (steeds op mooie houten planken en aardewerken potterie gepresenteerd: 25 euro waarborg/plank)

 

Apéro-breugelplankje: 20 euro (2 tot 4 personen)

- 100 gr boerenkop Belgasconne-varken, 80 gr Rillettes van Belgasconne, 100 gr Wildpaté, 100 gr Witte boudin Dierendonck, 50 gr Guansciale De Laet en Van Haever, 50 gr Porchetta, Droog worstje, condimenten, zuurtje (pittige cornichons gemarineerd met look en rozemarijn van Jonnie Boer en Oos Kesbeke) en noten

 

Sneukelplankje (2-3 personen  -vb: zie foto onder- : 25,00 euro); mogelijk voor meer personen aan 7,5 euro/pp

 

- een knabbel- en babbelbordje voor bij de apero, een lekker en gevarieerd extra'tje bij een gezellig onderonsje of gewoon als knabbeltje voor de buis 's avonds ... . 

- hier kiezen we op basis van de seizoenen en het assortiment, wel steeds kaas, hartige koekjes, salumi/salchichon, een lekkere ham, groentjes/fruit, olijven... laat u verrassen door de mood van de chef!

 

 Spaanse maaltijdplank (17,5 euro/pp met een minimum van 2 personen):

(vb Spaanse tapasplank voor 2 personen - versie 2.0)

- Jamon Ibéro 100% Bellota, Serrano Granada 'Gran Reserva' Duroc, Fuet, Salchichon ibérico Bellota, Cecina de Leon, Chorizo 100% Ibérico Bellota

- Manchego 'DOP' 2/3 maanden gerijpt, Manchego met rozemarijn 8 maanden gerijpt, Geitenkaas Murcia al vino 'DOP' 

- Olijven Spaanse mix, halfgedroogde tomaten, bruschetta voor bij de manchego, huisbereide tomatensalsa

- Fruit/groenten/condiment

- Olijfolie

 

 Authentic Kaasplank in samenwerking met kazen Schockaert te Mechelen (17.50 euro/pp als hoofdgerecht, 9.00 euro/pp als dessert met een minimum van 2 personen):

- Een rijke variatie aan kazen, samengesteld uit de beste kazen van het moment.

- Twee samengestelde boters van het huis waarvan één gerookt en één natuur.

- Confituur, confijt

- Noten en gedroogd/vers fruit

- Vruchtenbrood

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread dadelbrood - 5.70 euro

Mediterraans bordje: 100 gr verse olijven, 100 gr gedroogde tomaten, 100 gr artisjokharten in kruidenolie, 100 gr peppersweets met verse kaas, crackers - 15.00 euro

 Wijn Wit:

Bodegas Esteco Don David Torrontes Reserva 2019: een frisse, bloemige wijn met toetsen van mango en subtiele kruidigheid ondersteund door fijne aciditeit - 9,60 euro

Weingut Der Pollerhof Vom Löss 2019: exostische neus door de Gelber Muskateller verrijkt met frisheid en zuren van de Sauvignon Blanc. En A-typische Oostenrijkse wijn die verrast! - 15 euro

Wijn Rood: 

Clos Centeilles Petit Clos 2013: Een rijke, elegante wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, ondersteund door rijpe, verweven taninnes en fijne zuren. Een mooi voorbeeld van de betere wijn uit de Languedoc! - 10 euro

Redheads Coco Rôtie: zoals de naam reeds verklapt is dit een wijn die van stijl verwijst naar Noordelijke Rhône (Côte Rôtie). Een Australische assemblage van Syrah, Grenache en Mourvèdre verwijst tot een bijzondere wijn met veel karakter en kracht. Vol rood fruit evenwichtige taninnes die zowel bij een stoofpotje tot hun recht komen als bij kazen of een knisperend haardvuur.
best vooraf decanteren zodat de wijn kan ademen en in evenwicht komt. - 16,95 euro

(hoofdzakelijk) Belgische boerenplank deluxe  (18.50 euro/pp als hoofdgerecht met een minimum van 2 personen):

 

- Coppa van het Belgasconne-varken by De Laet & Van Haver, Rillette by De Laet & Van Haver, Pastrami van West-Vlaams rood by Dierendonck, Carcasse witte pens by Dierendonck, Mignon di coscia gerookte salami, Paté by Polderlander, Guansciale van Belgasconne by De Laet & Van Haver, Belgasconne-boerenkop, Traag gegaard buikspek Zeeuwsvlaams 100% Duroc by De Laet & Van Haver, Secreto n°7 by De Laet & Van Haver

- Gekruide huisgerookte walnoten

- Confituurtje en goede mosterd

- Fruit en een lekker zuurtje

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread dadelbrood - 5.70 euro

Ervin's Bread focaccia met kruiden - 5.20 euro

Wijn Rood: 

Clos Centeilles Petit Clos 2013: Een rijke, elegante wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, ondersteund door rijpe, verweven taninnes en fijne zuren. Een mooi voorbeeld van de betere wijn uit de Languedoc! - 10 euro

Exclusieve mediterrane plank voor wie graag eens wat nieuws ontdekt (20.00 euro/pp als hoofdgerecht met een minimum van 2 personen):

 

- Lomo doblado 100% Ibérico Bellota, Spaanse olijfolie, Noir de Bigorre (het franse equivalent van de gekende Spaanse Pata Negra), Paleta Duroc, Coppa met venkel, Porchetta, Mortadella met truffel, italiaanse truffelsalami, 12 maanden gerijpte Manchego, 2 mediterraanse kazen naargelang aanbod.

- De gekende Marcona amandelen

- Artisjokken in kruidenolie

- Verse olijven

- Fruit en condiment

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread focaccia met groene olijven en ui: 5.50 euro

Ervin's Bread focaccia met zwarte olijventapenade en look: 4.95 euro

Wijn Rood: 

Clos Centeilles Petit Clos 2013: Een rijke, elegante wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, ondersteund door rijpe, verweven taninnes en fijne zuren. Een mooi voorbeeld van de betere wijn uit de Languedoc! - 10 euro

Redheads Vin’Atus: Een blend van Spaanse druiven (Tempranillo, Graciano en Garnacha) gerijpt onder de Australische zon. Een warme, rijke wijn met aroma’s van rijp rood fruit, fijne zuren en versmolten taninnes. Een streling voor de tong!
De wijn best vooraf decanteren voor een beter evenwicht in smaak en aroma’s - 16,95 euro

 

Maak jouw maaltijd compleet met volgende opties:

 

- Koude aardappelsalade met citroen en look - 5 euro

- Mediterrane balletjes in tomatensaus - 6.5

 

 

 

Uiteraard zijn wij steeds bereid om op uw vragen te antwoorden en aanpassingen te doen naar uw persoonlijke voorkeur. Aarzel aldus zeker niet om contact op te nemen voor meer informatie.