Tapasplanken en meer van dat lekkers!

Wij werken steeds (en per seizoen) met verse, kwalitatieve producten en vragen dus om ten laatste woensdagvoormiddag te bestellen wat betreft de kaasschotels en de apéritiefhapjes. De andere planken kunnen tot daags op voorhand worden besteld.

Email: dafnee@authentictaste.be of op 0497/46.58.18. 

 

 

Hapjes, individueel gepresenteerd op ons eigen servies (vanaf meer dan 10 personen op suikerriet of in biologisch verantwoorde plastieken glaasjes, desgevallend met mini-bestek). Sommige hapjes zijn eveneens als tapas te verkrijgen (zie lager). Minimale hoeveelheid is steeds vermeld naast het hapje.

 

  KOUD

- panna cotta van chorizo: 2.00 euro/stuk  (minimum 4 stuks)

- verse kaas/pijpajuin/grijze garnaal/kerstomaat/tortilla: 2.00 euro/stuk  (minimum 4 stuks)

- tartaar van rubia gallega/spinazie/parmezaan/truffel-olie: 2.50 euro/stuk (minimum 4 stuks)

- focaccia/huisgerookte kogelbiefstuk/waterkers/champignonboter: 2.00 euro/stuk (minimum 6 stuks)

- bordje fuet/manchego/serrano duroc/olijven/zongedroogde tomaten/ grissini: 15.5 euro

 

 WARM 

 

- mediterrane kippenvleugels: 1.25 euro/stuk (minimum 5 stuks)

- gevulde krielaardappeltjes met pancetta: 2.00 euro/stuk (minimum 6 stuks)

- bladerdeeg/ansjovis/ei/peterselie: 1.80 (minimum 4 stuks)

- kan koud of met warme zalm: warm gerookte zalm van het huis op een opgewerkte taboulé 2,5 euro (minimum 4 stuks) 

- opgewerkte camembert voor in de oven: 7.5 euro

 

  DESSERT (hapje, volwaardig dessert: +1.5), minimum per 4, volwaardig dessert minimum per 2

 

- cheese-cake met coulis van rode vruchten: 2.00 euro/stuk

- tiramisu met advocaat en speculaas: 2.00 euro/stuk

- panna cotta van passievrucht met mascarpone: 2.00 euro/stuk

 

Ons plukbrood-deluxe: 20.00 euro/stuk - 15 minuutjes in de oven op 180° en u heeft een lunch voor 2-3 personen of een aperitief voor 6.

 

Een zalig broodje met zongedroogde tomaten en basilicum van Ervin's Bread, belegd in vier kwadranten en met huisgemaakte kruidenboter en pesto:
- huisgerookte kogelbovenbil van Black Angus met gorgonzola cremiziola
- chorizo met cheddar
- coppa met mozarella
- finicchiona salami met zwarte olijven en tomina di capra

 

Planken (steeds op mooie houten planken en aardewerken potterie gepresenteerd: 25 euro waarborg/plank)

Sneukelplankje (2-3 personen  -vb: zie foto onder- : 25,00 euro); mogelijk voor meer personen aan 7,5 euro/pp

 

- een knabbel- en babbelbordje voor bij de apero, een lekker en gevarieerd extra'tje bij een gezellig onderonsje of gewoon als knabbeltje voor de buis 's avonds ... . 

- hier kiezen we op basis van de seizoenen en het assortiment, wel steeds kaas, hartige koekjes, salumi/salchichon, een lekkere ham, groentjes/fruit, olijven... laat u verrassen door de mood van de chef!

 

 Spaanse maaltijdplank (15,00 euro/pp met een minimum van 2 personen) - zo lang de voorraad nog strekt:

(vb Spaanse tapasplank voor 2 personen)

- Jamon Ibéro 100% Bellota, Serrano Granada 'Gran Reserva' Duroc, Salchichon 'fijne kruiden', Fuet extra Duroc, Gekookte en gerookte bacon met fijne kruiden, Chorizo 100% Ibérico Bellota

- Manchego 'DOP' 2/3 maanden gerijpt, Manchego met rozemarijn 8 maanden gerijpt, Geitenkaas Murcia al vino 'DOP' 

- Olijven Spaanse mix, halfgedroogde tomaten, bruschetta voor bij de manchego, huisbereide tomatensalsa

- Fruit/groenten/condiment

- Olijfolie

 

 Authentic Kaasplank in samenwerking met kazen Schockaert te Mechelen (17.00 euro/pp als hoofdgerecht, 9.00 euro/pp als dessert met een minimum van 2 personen):

(Voorbeeld weldra online)

- Een rijke variatie aan kazen, samengesteld uit de beste kazen van het moment.

- Twee samengestelde boters van het huis waarvan een gerookt en een natuur.

- Confituur, confijt

- Noten en gedroogd/vers fruit

- Vruchtenbrood

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread dadelbrood - 5.70 euro

Mediterraans bordje: 100 gr verse olijven, 100 gr gedroogde tomaten, 100 gr artisjokharten in kruidenolie, 100 gr peppersweets met verse kaas, crackers - 15.00 euro

 

Belgische boerenplank deluxe  (18.50 euro/pp als hoofdgerecht met een minimum van 2 personen):

 

(Voorbeeld weldra online)

- Coppa van het Belgasconne-varken by De Laet & Van Haver, Smout en rillette van Belgasconne by De Laet & Van Haver, Pastrami van West-Vlaams rood by Dierendonck, Carcasse witte pens by Dierendonck, Artisanaal St-Amands boerenworstje, Paté by Polderlander, Guansciale van Belgasconne by De Laet & Van Haver, Belgasconne-boerenkop, Traag gegaard buikspek Zeeuwsvlaams 100% Duroc by De Laet & Van Haver, Secreto n°7 by De Laet & Van Haver

- Gekruide huisgerookte walnoten

- Confituurtje en goede mosterd

- Fruit en een lekker zuurtje

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread dadelbrood - 5.70 euro

Ervin's Bread focaccia met kruiden - 5.20 euro

 

Exclusieve mediterrane plank voor wie graag eens wat nieuws ontdekt (20.00 euro/pp als hoofdgerecht met een minimum van 2 personen):

 

(Voorbeeld weldra online)

- Lomo doblado 100% Ibérico Bellota, smout Ibérico Bellota, Noir de Bigorre (het franse equivalent van de gekende Spaanse Pata Negra), Paleta Duroc, Coppa met venkel, Porchetta, Mortadella met truffel, salami Mignon Di Coscia gerookt, 12 maanden gerijpte Manchego, 2 mediterraanse kazen naargelang aanbod.

- De gekende Marcona amandelen

- Artisjokken in kruidenolie

- Verse olijven

- Fruit en condiment

 

Aanbevolen aanvulling:

Ervin's Bread focaccia met groene olijven en ui: 5.50 euro

Ervin's Bread focaccia met zwarte olijventapenade en look: 4.95 euro

 

Maak jouw maaltijd compleet met volgende opties:

 

- Koude aardappelsalade met citroen en look - 5 euro

- Mediterrane balletjes in tomatensaus - 6.5 euro

 

 

 

Uiteraard zijn wij steeds bereid om op uw vragen te antwoorden en aanpassingen te doen naar uw persoonlijke voorkeur. Aarzel aldus zeker niet om contact op te nemen voor meer informatie.