Ons verhaal

Van boekhouder naar eigenaar van een delicatesse-zaak: een kwestie van passie en smaak!

Voorgeschiedenis

Hoi iedereen! Ik, Dafnee, groeide op als enig kind in een familie van gepassioneerde zelfstandigen met een eigen accountantskantoor. Niet onlogisch dat ik op mijn 18e de keuze maakte om in de voetsporen te treden van mijn vader en grootvader en na mijn studies dan ook in het kantoor van mijn vader begon met het oog op latere overname. 

Toch miste er iets; ik creëer namelijk graag, zie en proef graag een geslaagd eindproduct en ben bovendien graag met mijn handen bezig. Toen ik in 2008 geconfronteerd werd met een zeer ingrijpende gebeurtenis, zocht ik naar iets om alles opnieuw wat meer kleur en smaak te geven. Letterlijk dan, want ik was altijd al ontzettend aangetrokken tot geuren, smaken, proeven .... food is life, love and happiness combined after all!

De ommekeer

We schrijven ondertussen 28 september 2010. Net terug van een reis naar Italië met doorreis door Frankrijk bekijk ik samen met mijn partner de ‘buit’: gedroogde porcini, olijfolie uit Pienza en uit de Languedoc, olijven, pasta, kruiden, ansjovis, wijnen uit Chianti en Montalcino … de dingen die ik elke vakantie meebreng omdat ik nu eenmaal een Bourgondiër ben.

Ik bedenk me hoe spijtig het is dat ik die dingen hier niet kan vinden en ineens besluit ik daar, aan de keukentafel om half tien ’s avonds, om mijn stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen avontuur te beginnen: een website met gastronomische producten. Een uur later besluit ik om ook proefavonden te organiseren.

Leveranciers worden gecontacteerd en bezocht, de eerste proefavonden geregeld, de website en -shop gecreëerd en begin december staat Authentic Taste letterlijk en figuurlijk op de kaart. De avonden zijn een succes, zo blijkt. Lachende gezichten, tevreden klanten, het leven zoals het moet zijn. Authentic Taste is op dat moment een hobby, een bijberoep waar ik mijn passie voor smaak en gastronomie kwijt kan en kan delen met iedereen die hieraan wil participeren. Ik bloei weer helemaal op en open.

Ondertussen laat ik ook aan mijn vader weten dat ik de zaak niet zal overnemen maar wel graag als boekhouder aan de slag blijf; hij zoekt een vindt een overnemer en ik blijf aan de slag in loondienst.

Eventjes on hold maar: I'm a tough cookie (pun intended)

Mijn partner en ik besluiten eind 2011 elk onze weg te gaan en Authentic Taste moet om persoonlijke maar ook financiële redenen even on hold. Enkele jaren later leer ik echter Peter kennen. Opgegroeid in een gezin waar het culinaire op handen wordt gedragen, deelt hij mijn passie voor smaken en culinaire ontdekking. We dromen over het verderzetten van Authentic Taste, misschien wat aangepast aan het moment, met echte restaurantavonden in een huiskamerrestaurantje of een winkeltje met traiteur. Zo gezegd zo gedaan: beiden beginnen we in het volwassenonderwijs, ik voor een opleiding in de keuken, hij voor een opleiding in de wereld van de mousserende en niet-mousserende wijnen.

In augustus 2016 vinden we ons droompand: een authentieke Kempische hoeve met mogelijkheden om mensen te ontvangen, te restaureren of zelfs om een klein winkeltje in onder te brengen. Ik ben op het moment van verhuis zes maanden zwanger en de dag dat we onze diploma's in ontvangst mogen nemen, beslist Noa dat het tijd is om de wereld te ontdekken. Die diploma's liggen daar eigenlijk nog steeds op het secretariaat nu ik eraan denk ... oeps ... ;).

Concrete plannen

We blijven echter ondertussen ook niet bij de pakken zitten en blijven tijdens onze reizen en uitstapjes nieuwe culinaire geneugten ontdekken. In april 2017, beslis ik dat ik echt niet meer kan aarden bij mijn werkgever en de knoop wordt doorgehakt: Authentic moet en zal terug starten en we werken eraan tot het het happy-feeling winkeltje wordt waar mensen al eens graag komen snuisteren en proeven.

Na lang zoeken naar een geschikt pand beslissen we om eerst thuis te beginnen; de werken zullen echter pas afgerond geraken in maart. Dan maar even een tussenstop: op de kerstmarkt van Mechelen was er de eerste ontmoeting tussen u en ons, de vernieuwde Authentic Taste. Onze producten konden bekoren en zijn dus vanaf nu ook te ontdekken in ons kleine maar oh zo fijne winkeltje te Putte, dat op 8 juni 2019 zijn deuren opende. Kom dus gerust eens langs en neem uw tijd om alles te bekijken, misschien wat lekkers voor uzelf te kiezen of een mandje samen te stellen als geschenkje.

Nog meer lekkers

Onze Spaanse en Italiaanse hapjesplanken hebben ondertussen niet veel introductie meer nodig. Maar er is meer aan de hand: we werkten ondertussen aan een aanbod van hapjes voor afhaal... want wat is er nu leuker dan niets hoeven te doen en, al dan niet samen met je gasten, te genieten van een gezellige avond vol met smakelijke hapjes en een origineel wijntje. Glaasje cava vooraf of een liever een picon-vin blanc? Geen probleem, op aanvraag zorgen wij zelfs voor dessertjes. Alles is bespreekbaar. U tevreden, wij tevreden... er bestaat geen groter cliché maar niets is minder waar! 

When the time is right: zullen we ook weer starten met restaurantavonden en/of tasting-diners. 

Hopelijk tot binnenkort!

Dafnee en Peter, foodies in hart en nieren